- Címlap
- Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Χωρίς αυτό, δεν θα ήταν δυνατή η ζωή στη γη, με μια μέση παγκόσμια θερμοκρασία κοντά στους -20 ° C. Χάρη στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, γνωρίζουμε μια παγκόσμια μέση θερμοκρασία 15 °C!
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δημιουργείται από τη συσσώρευση αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, όπως το CO2, το CH4, αλλά και το νερό. Η ηλιακή ενέργεια απορροφάται πρώτα από την ατμόσφαιρα, τις εκτάσεις (κυρίως από τις μαύρες ή σκοτεινές επιφάνειες) και τους ωκεανούς. Στη συνέχεια, ένα μέρος αυτής της ενέργειας επανέρχεται ως υπέρυθρη ακτινοβολία (θερμότητα!) Και επιστρέφει προς το διάστημα. Αλλά τα αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα μπλοκάρουν ένα μέρος αυτής της υπέρυθρης ακτινοβολίας και το κάνουν να επιστρέψει προς τη Γη.
Πώς η ηλιακή ενέργεια αποθηκεύεται στη Γη από την ατμόσφαιρα;
Με αυτόν τον τρόπο, η ηλιακή ενέργεια συσσωρεύεται μέσα στην ατμόσφαιρά μας από τα ΑΘΚ. Βασικά, περισσότερα αέρια θερμοκηπίου συνεπάγονται περισσότερη συσσώρευση ενέργειας.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη
Μεταξύ του 1880 και 2012, παρατηρήθηκε μια αύξηση της θερμοκρασίας της τάξεως των 0,85° των επιφανειών της γης. Από το 1950, ο αριθμός των "κρύων" ημερών και νυχτών έχει μειωθεί. Η συχνότητα των κυμάτων θερμότητας αυξάνεται. Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που επεξεργάστηκε η NASA, το οποίο δείχνει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Μια θέρμανση που συνδέεται με τις ανθρώπινες δραστηριότητες
Η Διακυβερνητική Ομάδα για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) εργάζεται από το 1988 για το θέμα αυτό. Επί του παρόντος, αξιολογούν την πιθανότητα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες ως εξαιρετικά πιθανή (95% βεβαιότητα). Το 2014, στην πέμπτη έκθεσή της, η IPCC παρουσίασε ορισμένες συνέπειες από την υπερθέρμανση του πλανήτη που υπερβαίνει τις + 2 ° το 2100 έναντι του 1850.
Ανάμεσα τους :
- αύξηση της στάθμης της θάλασσας,
- συχνότεροι κυκλώνες,
- ακραίες θερμοκρασίες αποσταθεροποιούν τα οικοσυστήματα,
- μεταναστεύσεις (κλιματικός πρόσφυγας),
- πολιτικές εντάσεις,
- μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις,
- κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία,
- κλπ.
Επισκεφτείτε την επόμενη σελίδα Τρόποι Αντιμετώπισης ή γυρίστε στην Κεντρική Σελίδα